Parlamentul Manciurian

Parlamentul Manciurian

Recentele modificari la Codul Penal din Romania – modificari operate la miezul noptii de catre imunda majoritate parlamentara – arata cat de nociva pentru Romania este acesta institutie, in actuala sa forma de organizare. Foarte pe scurt, prin modificarea legii amnistiei si a gratierii,  Parlamentul incearca sa se puna deasupra legii si a egalitatii tuturor cetatenilor.

Toata lumea democratica se sprijina pe acest organism, considerandu-l pilonul democratiei. In Romania, aceasta institutie este populata de indivizi aflati la marginea legii sau chiar de indivizi care au suferit condamnari. Acesti indivizi sub acoperirea imunitatii parlamentare si-au permis in dispretul tarii si al democratiei sa abuzeze de aceasta prerogativa, extinzand-o discretionar de la imunitatea parlamentara a declaratiilor politice la o inamovibilitate totala similara doar sistemelor antice faraonice sau al dictaturilor bolsevice. Revoltator este ca in nicio lege nu este stipulata o pedeapsa pentru acest tip de abuz. Aceasta institutie, populata cu o majoritate de o asemenea factura a incalcat cele mai importante articole ale Constitutiei tarii, iar pentru acest fapt ar trebui si ar putea fi dizolvata. Legal, este aproape imposibil, deoarece Constituanta nu s-a gandit nicio clipa ca acest organism ar putea deveni o autocratie institutionala. In fapt, pentru atingere adusa Constitutiei tarii, pentru punerea in pericol a democratiei in Romania, acest Parlament ar trebui dizolvat de catre Presedintele tarii, avand in vedere ca institutia prezidentiala este garantul apararii Constitutiei. Pe de alta parte, fiecare demnitar al statului roman depune un juramant care incepe cu cuvintele “Jur sa apar Constututia si legile tarii…”. Pentru incalcarea cu vinovatie a acestui juramant, a Constiutiei si pentru modificarea abuziva a unor legi impotriva intereselor nationale ale Romaniei, acest parlament ar trebui dizolvat, iar institutia parlamentara suspendata pana la reglementarea cu adevarat democratica a acesteia. Toate institutiile responsabile ale statului ar trebui sa puna un tampon hotarat derapajului antidemocratic, antieuropean si antiromanesc al acestor aventurieiri sau al unor manciurieni construiti pentru a servi interesele unor golani politici. Lovitura de stat instrumentata de catre USL – acesta contradictie politica  formata din PSD, PNL si PC,  trebuie oprita iar vinovatii pedepsiti cu celeritate. Numele actualului premier – Victor Ponta a devenit un brand al antidemocratiei.

Spuneam in articolul Dictatura Parlamentului ca “O majoritate care a devenit nociva nu prin ideologie sau prin numarul de membrii i, ci prin modul de operare. Folosindu-se de prerogativele Parlamentului ca institutie a statului, o majoritate, indiferent care este aceasta, poate dicta sau schimba legi dupa bunul palc. Cand o lege restrictioneaza apucaturile hedoniste ale acestei majoritati, procedura e foarte simpla in Romania : schimbam legea ! Nu pentru ca acea lege e proasta, ci doar pentru ca nu corespunde placerilor si dorintelor unui grup.

Parlamentul a devenit o institutie scapata de sub control. Cand Curtea Costitutionala a dat un verdict neconform cu dorinta unei majoritati, ce a facut aceasta majoritate ? A votat in parlament pentru limitarea puterii acestei Curti pe marginea subiectului in cauza”.

Iata ce spune manciurianul* care ocupa functia de premier referitor la reactiile internationale :

Prim-ministrul a susţinut că singura reacţie care a fost o greşeală a fost cea a ambasadei SUA, care a vorbit de investitorii străini.

“Am văzut declaraţii de principiu, nu cred că vreo ambasadă europeană contestă dreptul Parlamentului de a legifera, pentru că şi în ţara lor se întâmplă la fel. Singura reacţie care cred că a fost total greşită, că nu se referea la realitate, a fost a ambasadei Statelor Unite, care vorbea despre investiţiile americane. Din câte ştiu eu, Chevron investeşte în România sau poate să plece dacă nu se aplică legea şi dacă nu reuşim să arătăm că putem proteja proprietatea privată. Nu mi-a zis nimeni vreodată de la Chevron cum e cu parlamentarii. De fiecare dată mi-au spus dacă o proprietate privată poate fi apărată. Aici cred că a fost o greşeală (legat de ambasadă – n.r.) şi o să transmit acest lucru”, a spus Ponta.

„Superimunitatea este un termen de la B1 TV. M-am uitat astăzi în lege şi sunt de acord ca preşedintele şi parlamentarii să nu mai fie funcţionari publici”, a precizat Ponta. ( preluat din Romania libera – http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/prima-reactie-a-lui-ponta-dupa-martea-neagra-singura-greseala-a-fost-cea-a-ambasadei-sua-antonescu-s-a-lasat-singur-off-side-320363.html ).

Iata ce informeaza presa cu privire la reactiile internationale si in contradictie cu aiurelile premierului :

Reprezentanti ai ambasadelor Frantei si Germaniei au mers joi la Palatul Parlamentului, pentru a discuta cu conducerea Comisiei Juridice, un membru USL al acestei comisii declarand, pentru HotNews.ro, ca diplomatii straini au fost invitati de aceasta comisie ( preluat din articolul Reprezentanti ai ambasadelor Germaniei, Marii Britanii, Frantei Olandei, la Parlament, pentru a discuta despre super-imunitatea demnitarilor. de Luminita Pirvu HotNews.ro 14:37 Actualitate | Politic )

O alta reactie internationala vine de la liderul socialiştilor din PE, Hannes Swoboda: Modificările aduse Codului Penal contravin valorilor UE, sunt un adevărat pas înapoi pentru România ( http://www.b1.ro/stiri/politica/liderul-socialistilor-din-pe-hannes-swoboda-modificarile-aduse-codului-penal-contravin-valorilor-ue-sunt-un-adevarat-pas-inapoi-pentru-romania-71500.html ).

Pentru toate modificarile abuzive ale legilor tarii, prin care Parlamentul incearca sa se puna deasupra legii si a egalitatii tuturor cetatenilor, aceasta institutie care in alte tari este una a democratiei iar in Romania a devenit una a antidemocratiei, spuneam deci ca acesta institutie trebuie desfiintata si reformata.  Dizolvarea sa fara reformare nu este suficienta.

Tot in articolul Dictatura Parlamentului ( recomand citirea sa ) mai spuneam :

Legitimitatea Parlamentului rezida din votul popular, dar votul popular nu este dat pentru subminarea democratiei !  Votul popular nu este dat nici pentru vendette institutionale si nici pentru uzurparea altor institutii.

O ultima adaugire : oare cum se face ca actualul parlament dominat de catre USL a intrat in coliziune cu toate institutiile statului, pe care doreste sa si le subordoneze. Chiar toate aceste institutii sunt aservite presidentiei ? Daca da, atunci era mai simplu: schimbau doar oamenii din aceste institutii; dar nu, majoritarii schimba si legile, pentru ca acestea nu permit furtul, sunt restrictive si dictatoriale in acceptiunea acestei coalitii. Dansii au inteles democratia ca o lejeritate a legilor astfel incat ele sa permita orice frauda a parlamentarilor. De fapt legalizarea acesteia. Despre alegatori numai de bine…

P.S.

* manciurian = termen generic folosit in acest articol, pentru a desemna un vector politic construit in vederea executarii orbesti a unor ordine venite din zone mai mult sau mai putin oculte. Am folosit acest termen in conotatia sa preluata din filmul Candidatul Manciurian. Candidatul manciurian (engleză Manchurian Candidate) (1959) este un roman thriller de Richard Condon despre fiul unei familii proeminente din politica americană, căruia i-a fost spălat creierul pentru a deveni involuntar un asasin. Acest termen nu are, in sensul articolului de fata, nicio legatura cu populatia cu acelasi nume din NE Chinei.

  
Tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply