Paris – un succes cultural, un esec multicultural (2)

Paris – un succes cultural, un esec multicultural (2)

 

Nici n-am apucat sa public bine articolul meu cu impresiile pariziene - Paris – un succes cultural, un esec multicultural – ca iata ce apare in presa pariziana de astazi, 25.05.2013 :

Un militar aflat în misiune în cartierul de afaceri La Défense (Hauts-de-Seine) a fost înjunghiat în gât cu un cutter, sâmbătă, de un bărbat care a fugit de la locul faptei.

Agresiunea s-a produs în jurul orei 18.00 (19.00 ora României), în faţa magazinului Virgin, relatează Le Parisien, în ediţia electronică, preluat de mediafax.

Militarul era în uniformă şi a fost rănit la gât, dar viaţa lui nu este în pericol.

Agresorul a fugit, iar poliţia l-a descris drept un bărbat nord-african, în vârstă de aproximativ 30 de ani. El are barbă şi poartă o bluză neagră şi o tunică de culoare deschisă. ( articol preluat din  http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/un-militar-aflat-in-misiune-a-fost-injunghiat-in-gat-in-apropiere-de-paris-302970.html ).

La fel ca si celelalte capitale europene care se intalnesc cu un fenomen exploziv la nivelul strazii, Parisul si Franta inca nu au gasit raspunsul adecvat. Cat timp preocuparile guvernelor nationale sunt indreptate impotriva valorilor traditionale ale propriilor natiuni, exploziile sociale nu se vor opri, ci dimpotriva.

Cat timp legile europene vor fi indereptate impotriva cetatenilor onesti si se vor axa pe libertatile si protectia  minoritatilor antisociale*, coliziunea cu valorile nationale / europene va fi frontala.

* Minoritati antisociale = indivizi sau grupuri de infractorii aflati in institutii de reeducare ale statului, alte categorii de indivizi care nu se integreaza in normele sociale acceptate si care sunt tolerate de autoritati,in dispretul legii, etc.

Modificarea unor legi in folosul acestor minoritati, constituie deasemenea o agresiune a respectivelor guverne / parlamente la adresa propriei societati.

 

 

 

  
Tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply