Nemo Est

Nemo Est

Tragedia de la clubul bucurestean Colectiv a aratat cea mai urata si intima zona erogeno-sacerdotala a SISTEMULUI. Un sistem care nu este construit doar din autoritatile statului ci si din autoritatile nonstatale. Iar cea la care vreau sa fac referire este Biserica.

Cand Sfantul Andrei a poposit pe dealurile Campulungului ca sa aduca cuvantul lui Isus romanilor, nu a gasit pe nimeni care sa fie interesat sa-l asculte. A stat o perioada acolo intr-o pestera care astazi a devenit biserica. Ulterior a plecat in Dobrogea unde a propovaduit cuvantul Domnului. Dar cand a plecat din acea pestera, a lasat si numele actualei localitati: Namoiesti. Iar numele sau vine din limba Latina : nemo est – adica, nu e nimeni ( caruia sa-I pot transmite cuvantul lui Dumnezeu). preluat kmkz.ro

Zeci de morti singuri. Sute de raniti singuri. Douasprezece mii de oameni singuri impreuna cu lumanarile lor, la fel de singure.

Niciun preot, nicio slujba de pomenire, niciun cuvant spus, nicio mangaiere din partea celor care fac afaceri cu Dumezeu.

Biserica muta! In asta au incredere peste 80% dintre romani conform tuturor sondajelor.

Niciun mesaj din partea BOR.

Niciun mesaj din partea surioarelor ei mai mici de pe aici : nici cea Greco – Catolica, nici cea Reformata, nici penticostalii nici baptistii nici iehovistii, nimeni nu a venit acolo sa le spuna un cuvant nici mortilor nici viilor.

Nici preotul paroh nu a venit sa vada ce se intampla in arondismentul lui.

Un cuvant frumos in schimb pentru Patriarhul Neofit al Bulgariei care a transmis un mesaj de condoleante catre mult, prea mult si prea mut fericitul Daniel, managerul si Directorul General al multinationalei noastre Biserici (ultra)Ortodoxe Romane. Nici pana la aceasta ora nu cunoastem mesajul de raspuns al autocefalului Daniel. Atat de autocefal incat nu mai raspunde nici macar in fata lui Dumnezeu.

Un cuvant frumos avem si pentru Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, care i-a pomenit pe acei oameni care au murit  si care a spus plin de intelepciune : “ Nouă nu ne este dat a-i judeca pe acei tineri. Ar trebui să ne judecăm pe noi” ( Adevarul ).

Revenind la domnul Daniel, Directorul General al BOR, din partea nostra are o BULA morala ( si nu papala ) de excomunicare din sufletul acestei tari !

Aceeasi excomunicare o dam si pentru Primarul de sector  in solidar cu Primaria pe care o ocupa imoral, care nu au binevoit sa scoata cativa banuti, fie ei si negri, din autorizatile date – din nou imoral – si poate ilegal, pentru a aduce o cruce de lemn in piateta unde focurile iadului au luat viata unor prieteni nestiuti de-ai nostrii. Spun prieteni pentru ca la fel ca si noi iubeau muzica, iubeau rock-ul, iubeau viata si la fel ca si noi il iubesc pe Dumnezeu. Vorbesc la timpul prezent pentru ca sufletele lor sunt inca acolo, inca sunt calde si inca mai asteapta ca cineva sa le arate drumul la cer.

Nemo est !

Update:

Papa Francisc și-a exprimat ”profunda durere” pentru tragedia din clubul Colectiv, într-un mesaj pentru președintele Klaus Iohannis, relatează Agerpres.

“Suveranul Pontif își exprimă profunda durere pentru tragicul incident care a avut loc în clubul din București și în care și-au pierdut viețile mulți tineri și asigură familiile victimelor, autoritățile și întreaga națiune de sprijinul său spiritual și îi încredințează milostivirii lui Dumnezeu pe cei care au murit într-un incident atât de dramatic”, se arată în mesajul transmis președintelui Iohannis.

Mesajul a fost transmis prin intermediul secretarului de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin.

Prin comparație, Patriarhul Daniel a ținut prima slujbă pentru victimele incendiului din Colectiv abia la patru zile după tragedie, prilej cu care a declarat că tinerii trebuie să mai meargă și ”la Biserică nu doar în club”. ( Romania Libera )

Sa observam ca domnul Daniel ne pedepseste sau ne urecheaza, atat pe noi cat si pe victimele tragediei din Colectiv. Interesanta atitudine pentru cea mai inalta fata bisericeasca. Interesanta si contrara oricarei invataturi crestine.

Recomandam pe aceasta cale domnului Daniel sa puna odata mana pe carte si sa citeasca Biblia. Daca nu o intelege din prima, ar putea recurge la un material ajutator : Biblia pentru copii…

Sa remarcam ca mesajul papal nu a fost transmis pe cale ecumenica ci pe cale diplomatica, ceea ce ne scuteste de alte comentarii.

 

  
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply