H R Patapievici si razboiul civilizatiilor SAU democratia dictaturilor

H R Patapievici si razboiul civilizatiilor SAU

democratia dictaturilor

 

Una dintre civilizatiile extraterestre din serialul Stargate – replicantii – atacau alte civilizatii devoarandu-le metalul. Mai mult decat atat, in urma acestei bulimii metalice, acei gandaci robotizati se replicau, adica se inmulteau.

O alta civilizatie – Goaul’d – asemanatoare unor viermi – isi cauta o gazda in rasa ( civilizatia ) pe care o cucerea. Gazda de regula isi supunea vointa celei goaul’d.

replicanti

Actualul premier, din pacate, nu a schimbat cu nimic felul de a intelege si de a face politica, pe care cei dinaintea lui o practicau. Desi foarte multi si-au pus sperante in faptul ca o noua generatie de politicieni va avea o alta abordare a politicii, ei bine, aceasta este o noua iluzie adaugata celorlalte pe care Romania si le face zilnic. PSD a devenit un partid de replicanti, iar Ponta nu face decat sa reproduca ceea ce cu timp in urma faceau toti « greii » acestui partid.

Sub masca depolitizarii Institutului Cultural Roman, prin subordonarea sa Parlamentului Romaniei, actualul guvern nu face decat sa-si introduca un goaul’d in organismul ICR.

Cu ce suntem noi mai buni si mai evoluati facand aceste schimbari ? Care este valoarea adaugata a acestor schimbari ? Sub masca « depolitizarii ICR»  – si aici il citez pe premier- se ascunde de fapt deposedarea Presedintelui Romaniei de respectabilitatea  institutiei pe care o patroneaza. Aparte de faptul ca Parlamentul, in speta Senatul, sunt institutii politice, confuzia si voracitatea actualului si vremelnicului premier sunt indreptate, de fapt, impotriva institutiei prezidentiale pe care de fapt o doreste por decorativa. Ce inseamna in esenta acest lucru ? Ca USL prin  dorinta acestei constructii politice bazata pe sentimente antiprezidentiale, este aceea de a ne deposeda pe noi cetatenii acestei tari de dreptul de a alege un presedinte cu puteri reale. Mergand mai departe pe intentiile USL de modificare a Constitutiei, acest melange politic  vrea ca presedintele sa nu mai fie ales in mod direct ci prin votul Parlamentului. Acest lucru ar usura controlul acestor formatiuni asupra presedintelui, transformandu-l in propria lor unealta.  Acesta este sensul dorit de USL in modificarea Constitutiei si nu acela de a o face clara, functionala si adaptata mileniului III.

Faptul ca o pleiada de intelectuali au manifestat in aceste zile sub diferite forme, validand practic conducerea ICR, in speta a lui HR Patapievici, dovedeste ca replicantii cei tineri ai USL/PSD au aceleasi obiceiuri de consum si aceeasi apetenta ca si predecesorii lor.

Cu bucurii politice ieftine si revansarde, Romania isi va pierde orice directie si bruma de democratie.

Fara a tine cont de valorile acestei tari, precum Patpievici, Cristi Puiu, Plesu, Andrei Serban, Ana Blandiana, etc, Romania actuala nu face decat sa downgradeze singura. Iar actualul guvern prin manipularea nemultumirii populare nu face decat sa se aparopie vertiginos de ratingul JUNK !

Romania a intrat in epoca democratiei dictaturilor. In mod democratic, odata la patru ani alegem si eventual schimbam dictaturile ! Acum este cea a USL la putere!

  
Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply