Chestiunea Constitutionala


Chestiunea Constitutionala

 

Romania a ajuns sa experimenteze cotidian, absurdul la nivel institutionalizat. Inceputul a fost facut prin penetrarea institutiilor de catre indivizi nepregatiti, rau intentionati sau apartinand mediului infractional. Toti acesti indivizi care au alterat sensul cuvintelor, al codului penal, al legilor si al tuturor regulilor bunului simt, au devenit « alesi ». Democratic ! Dezarmant este ca romanii sunt un popor plamadit din naivitate, indiferenta si o doza de ignoranta.  Altii sunt absolut geniali. Altii, ca si noi, credem ca sunt normali. Sa cadem de acord ca geniile sunt un procent extrem de redus, statistic vorbind. In mod dirijat democratic, Parlamentul a devenit locul unde printre cei normali s-au insinuat o parte dintre cei nepregatiti sau rau intentionati ( desi ma tem sa nu fie invers ).  Au penetrat aceasta institutie la fel ca si cei normali ; democratic.

Cu riscul de a ne repeta, dorinta unei parti din acasta institutie este de a altera sensul cuvintelor, al principiilor si al bunului simt. Unii leaderi ai acestui for, profitand (tot democratic ) de functia pe care o ocupa, impreuna cu o parte dintre ceilalti cu legitimatie de alesi, vor sa-si faca o constitutie privata. Pentru acesti alesi , razboiul si campania  electorala nu s-au terminat. Infrangerea de la referendumul pentru demiterea Presedintelui  este atat de indigesta incat modificarea Constitutiei a devenit instrumentul vendetei. Daca modificarea acestui document se face doar pentru a deveni un instrument anti-Basescu, cu girul micromajoritatii de 25-30% din electorat, atunci in mod democratic aceasta tara si-a pierdut controlul. Daca aceasta Constitutie devine un feedback negativ al Parlamentului sau al unor leaderi ai sai, la democratie, folosind deznadejdea, ura si tot corolarul de sentimente negative conjuncturale ale populatiei , atunci aceasta conventie cu numele de Romania nu-si mai are sensul.

Constitutia unei tari este un ansamblu de principii. Daca din aceast ansamblu dorim sa facem un rechizitoriu la adresa unei persoane,  atunci folosirea sau recursul la acest instrument iar nu-si mai are sensul.

Daca discutarea modificarilor constitutionale se face intr-o camera a unei organizatii nonguvernamentale, fie si un partid sau la televiziune, in loc sa se prezinte populatiei de la tribuna parlamentului sau a comisiei de modificare a Constitutiei, in spiritul democratiei europene si nu al democratiei bunului plac, atunci fiecare asociatie de locatari isi poate face propria Constitutie.

Daca un referendum pentru reducerea numarului de parlamentari, validat conform legii in vigoare, este dispretuit de organismul care trebuie sa-l puna in aplicare, recte Parlamentul, atunci toate cartile de drept pot fi folosite la facut avioane si cornete de hartie.

In articolul Dictatura Parlamentului spuneam ca : » Legitimitatea Parlamentului rezida din votul popular, dar votul popular nu este dat pentru subminarea democratiei !  Votul popular nu este dat nici pentru vendete institutionale si nici pentru uzurparea altor institutii.

Institutiei Parlamentului trebuie sa i se limiteze puterile. Este nevoie de o noua Adunare Constituanta care sa schimbe Constitutia actuala ! ».

De-a lungul timpului, generatii intregi au luptat pentru castigarea unor drepturi democratice, Uneori, acest castig s-a realizat cu sacrificii. Astazi, niste asteroizi politici lucreza pentru a subordona  aceasta constructie anevoioasa, unor interese meschine.

Si inca un « daca » ; ultimul : daca aceasta schimbare va fi facuta de uzurpatorii democratiei, atunci cetatenii  romani, in mod foarte democratic si patriotic au gasit formula distrugerii acestei tari !

  
Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply