Galeti si promisiuni

Galeti si promisiuni

Ce am vazut in aceste alegeri locale ? In primul rand am vazut un partid anesteziat, satul de atata bunastare, dar si de tracasare si hartuire. Am vazut oameni ai aceluiasi partid obositi de atata guvernare ( imbelsugata ) si care spuneau : ok, ajunge, ne-am facut plinul, nu dorim decat sa fim lasati in pace, sa ne bucuram de ce am acumulat.  Altii, din aceeasi tabara, carora inca nu li s-a atrofiat rapacitatea, au sperat ca doar simpla figuratie le va asigura victoria. PDL estenumele acestui partid. Aripa intelectuala a acestui partid a fost marginalizata sau i s-a oferit « sansa » unor candidaturi fara sansa ( ex : Paleologu, Preda ).  Pacat ! Pe vremea lui Aristotel, magarii si filosofii stateau in centru, fiind inconjurati de militari pentru a fi aparati si nu marginalizati. Ei erau cele mai mari valori ale unui stat ! Acum au devenit material rulant pentru interesele unor persoane aflate la marginea legii !

De partea celalta, niste talibani care au castigat categoric prin neprezentarea adversarului ! Acesti altii sunt egali si de semn contrar electoral cu primii. Pentru a-i intelege, va recomand sa reluati lectura de la primul paragraf…aceiasi altii…

S-a ajuns in situatia in care fiecare dintre cele trei partide importante  ( nu prin valoare ci doar prin numar de voturi acumulate ) are aproximativ acelasi nr de voturi : PDL 25%, USL /2 = 25 %. Oricare din cele trei , daca face o alianta cu un altul, isi poate asigura bunastarea. Sau guvernarea, e acelasi lucru.

Unde este tara in aceasta ecuatie ? Nu e ! Nu conteaza ! Care tara ?

Mai vad o tara in care prostimea este cumparata  cu un kilogram de zahar sau ulei, sau cu o galeata – aceasta fiind poate cea mai mare inventie electorala ! Cei care au cateva clase in plus sunt mai usor de prostit : doar cu promisiuni. Unde nu ajung nici galetile nici promisiunile, «  electoratul », ( aceasta sintagma edulcorata a unei mase cu interese, dorinte si manifestari browniene ), nu se prezinta la vot. Este apatica. Dupa alegeri este revoltata sau dezamagita. O zi sau doua, dupa care redevine apatica.

In rest, aceeasi candidati de calitate inferioara. Electorat pe masura …

  
Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply